Офицери от запаса в Карлово минаха по героичните стъпки на “железния“ Стремски полк

Автор: Plovdiv Now 8120
Офицери от запаса в Карлово минаха по героичните стъпки на “железния“ Стремски полк

Организацията „Васил Левски” на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Карлово, който има подписано споразумение за сътрудничество и съвместна дейност с Община Карлово, проведе през изминалия уикенд едно интересно и патриотично събитие.

Членове на запасното войнство от града на Апостола осъществиха традиционния вече поход по стъпките на „железния” 28-ми пехотен Стремски полк през Балканската война в периода от 1912 до 1913 година.

Офицерите преминаха през паметните места на безсмъртния полк в първия етап на Балканската война, когато воините от формирания към Втора армия  Хасковски отряд под командването на полковник Васил Делов освобождават Източните Родопи и Кърджали.

Членовете на запасното войнство се поклониха пред паметта на загиналите от региона на бившата Карловска околия, чиито имена са изписани в подножието на Паметника на освободителите в централния парк на града. Положен бе венец на признателност от името на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина