Обновени класни стаи посрещнаха учениците в СУ „Христо Проданов“ в Карлово

Автор: Plovdiv Now 9614
Обновени класни стаи посрещнаха учениците в СУ „Христо Проданов“ в Карлово

Мащабният ремонт, обхващащ целия начален корпус на СУ „ Христо Проданов“ в Карлово, приключи в срок – преди старта на учебната година. Всички ученици от първи до четвърти клас ще се обучават в напълно ремонтирани класни стаи с изцяло ново обзавеждане и чинове. Предстои в много кратки срокове да бъде обзаведена и оборудвана сензорна стая, в която ще се обучават ученици със специални образователни потребности.

„Ремонтът включваше шпакловка и боядисване, монтаж на окачени тавани, нова подова настилка и рехабилитация на кабелната мрежа. Общо са обновени 9 класни стаи. Това е вторият етап от нашия план за цялостен ремонт на всички корпуси, който се осъществява изцяло със спестени средства от бюджета на училището.“ обясни Лука Мачев, директор на СУ „Христо Проданов“ в Карлово. Той напомни, че догодина ще се навършат 40 години от откриването на учебното заведение. Това изисква постоянна грижа за сградения фонд, за да може училището да се справи с предизвикателствата на времето.

Всяка стая е решена в различен цвят, за да се подсили усещането за индивидуалност и принадлежност на учениците към техните класове. Част от белите дъски бяха подменени с нови, като предстои този процес да обхване и останалите стаи. Всеки клас разполага също с телевизор, кабелен интернет и мултимедия, както и видеонаблюдение.

„Много се радваме, че успяхме навреме да приключим ремонтните дейности. Децата ще учат в изцяло обновена и още по-приветлива среда, в която прекарват значителна част от ежедневието си.“ сподели директора Лука Мачев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина