Ново военно учение “Балкан 21“, сертифицират щаба и щабния батальон на Карловската бригада

Автор: Plovdiv Now 13927
Ново военно учение “Балкан 21“, сертифицират щаба и щабния батальон на Карловската бригада
Започна компютърно-подпомаганото командно-щабно учение „БАЛКАН 21“ на учебен полигон „Ново село“.
 
От 10 до 14 юни ще се проведе същинската част на учението, по време на която ще бъдат сертифицирани щабът и щабният батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
 
Учението „БАЛКАН 21“ е част от компютърно подпомаганото командно-щабно учение „DEFENDER 21“ в рамките на серията свързани учения „DEFENDER EUROPE 21“. Базирано е на фиктивен сценарий, свързан с развитието на криза с висок интензитет. Основната цел на учението е да се проверят и оценят способностите и степента на оперативна съвместимост за действие в коалиционна среда при планиране и провеждане на отбранителна операция в състава на коалиционни сили.
 
Учението се ръководи от Командването на Сухопътните войски, като участва щабът на 61-ва механизирана бригада, щабният батальон и обслужващи формирования. Щабовете на батальони и дивизиони са развърнати в Съвместния многонационален център за моделиране и симулации в Графенвьор, Германия.
 
Ролята на старши щаб за учението ще се осъществява от 1-ва кавалерийска дивизия на САЩ, под чието оперативно командване 61-ва механизирана бригада планира и участва в провеждането на коалиционна операция. Щабът на дивизията се намира във Форт Хууд, Тексас, САЩ, като в него има български офицери за свръзка в периода на провеждане на учението.
 
За осъществяване на комуникациите с щаба на 1-ва кавалерийска дивизия, на учебен полигон „Ново село“ е развърнат комуникационен модул от въоръжените сили на САЩ и екип от мобилната комуникационно-информационна система от състава на Съвместното командване на силите.
 
Учението е част от плана за подготовка на щабовете на Сухопътни войски и е нова стъпка в развитието на участието и управлението на формированията в коалиционен формат. Щабът на бригадата има придобит опит в провеждане на подобни международни учения.
 
Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина