Новите воини в Карловската бригада се заклеха във вярност към род и Родина

Автор: Plovdiv Now 8740
Новите воини в Карловската бригада се заклеха във вярност към род и Родина
Новоназначените военнослужещи от състава на 61-ва механизирана бригада тържествено положиха днес клетва в Калофер – родното място на поета-революционер Христо Ботев.
 
Новопостъпилите войни се заклеха във вярност към род и Родина в присъствието на д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, г-н Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61 Стрямска механизирана бригада, г-н Румен Стоянов – кмет на град Калофер, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници.
 
Бригаден генерал Деян Дешков приветства заклелите се военнослужещи с думите: „Добре дошли в редиците на Българската армия! Добре дошли в семейството на Сухопътните войски! Добре дошли в бойния строй на 61 Стрямска механизирана бригада!” Той ги увери, че ще има дни на разочарования, но и дни на гордост и удовлетворение, че са дали своята частица за изграждането на България!
 
Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров - Архиерейски наместник на Карловска духовна околия в съслужие със свещеници от околията.
 
Новозаклелите се военнослужещи изпълниха химна на Република България и преминаха в тържествен марш пред развълнуваните погледи на гости, родители и близки.
 
Източнк: 61-ва Стрямска механизирана бригада
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина