Нови маршрутни разписания приеха карловските съветници

Автор: Plovdiv Now 9691
Нови маршрутни разписания приеха карловските съветници

Общинските съветници на Карлово утвърдиха на извънредна сесия нови маршрутни разписания от и до населените места на община Карлово по време на заседанието.

Предложението бе направено от зам.- кмета на Карлово Антон Минев. Той посочи, че маршрутните разписания са оптимизирани съгласно законите и наредбите свързани с транспорта.

Общинският съветник Манол Манолов от БСП изрази мнение, че докладната записка не трябва да бъде разглеждана на това заседание, защото е била вкарана в последния момент и новите маршрутни разписания не са обсъдени на комисии, а това е предпоставка за прибързани решения.

Минев обаче в отговор на това каза, че ако бъде отложена за редовната сесия в края на април изпускат сроковете за избор на превозвач, а те категорично са заявили, че от 1-ви май няма да возят, ако нямат нови оптимизирани линии. В 14 дневен срок областна управа трябва да даде съгласие или да върне така приетото решение на общинския съвет.

На същото заседание беше избран и временен кмет на Калофер в лицето на госпожа Анна Ганевска - старши специалист "Административно обслужване" в кметството.

Източник: karlovopress.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина