Най-добрият карловски стрелец получи Купата на командира

Автор: Plovdiv Now 6431
Най-добрият карловски стрелец получи Купата на командира

Бригаден генерал Деян Дешков на тържествена церемония днес връчи купата на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада, а отличеният боец е сержант Борислав Борисов от 3 механизиран батальон. 

Призът се присъжда на най-добрия състезател в най-сложното и комплексно стрелково упражнение в състезанието по динамична стрелба в условията на „Т – Class”, за прицелна и бърза стрелба, което се проведе на 13 юли на УЦ „Анево”.

Командирът на бригадата сподели, че за него това е голяма чест и гордост купата да бъде връчена на военнослужещ от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Въпреки изключително оспорваната надпревара в изпълнението на това упражнение между 68-ма бригада „Специални сили” и 61-ва механизирана бригада отличието е завоювано от карловски военнослужещ.

Припомняме, че Учебен център "Анево" стана арена на едно интересно бойно състезание. Българската Т-Клас федерация съвместно с Министерство на отбраната проведе стрелби с полуавтоматични карабини и пистолети, в които взеха участие около 60 състезатели със собствени или служебни боеприпаси. 

Състезанието е ново по рода си и включва поредица от стрелкови упражнения, които се изпълняват отборно, като целта е да се проверят както индивидуалните стрелкови умения с различни оръжия, така и работата в екип в условията на изкуствено създадени в симулирана среда, но близка до реалната .

Българската Т-Клас федерация  съвместно с Българската армия създаде военно-приложния стрелкови спорт “Т-Клас”, който се разви изключително много през последните години. Този спорт първоначално бе фокусиран върху стрелбата с прецизни снайперови оръжия на близки и далечни дистанции.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина