На спешна среща кметът на Карлово и превозвачи обсъдиха проблемите с транспорта в региона

Автор: Plovdiv Now 4386
На спешна среща кметът на Карлово и превозвачи обсъдиха проблемите с транспорта в региона

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиваном, председателите на групи от ОбС и представители на превозвачите, които обслужват общинската транспортна смеха, проведоха вчера спешна среща по проблемите с превоза в региона. Беше представена актуалната обстановка по проблема със спрените линии и намалените маршрути, с разписания по някои от линиете.

Бяха изтъкнати причините, довели до това положение, а те са-демографски сриф, намлен пътникопоток, увеличение на специализирния превоз на поромишлените предприятия и всички учиилища, нерегламентирания превоз на автомобили, които изпълняват неправомерно превози. Превозвачите изразиха позициите си, казха, че преовозите им са нерентабилни.

На 11 април ще бъде свикана комисия по член 8 от Наредба 2 на Министерството на транспорта. Тази комисия трябва да приеме оптимизираните маршрутни разписания, предложени от превозвачите и община Карлово. След това маршрутните разписния ще бъдат утвърдени от ОбС. Крайната цел е запазване на обществения превоз за всички населени места в община Карлово.

източник:pbnovini.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина