Музиканти от цяла България пристигат в Калофер за подкрепа

Автор: Plovdiv Now 1740
Музиканти от цяла България пристигат в Калофер за подкрепа

Музиканти от цялата страна идват утре в Калофер, за да подкрепят традициите в Калофер, това съобщи кметът на града Румен Стоянов. Те ще дарят и средства, които след призива му ще отидат за филма за Христо Ботев.

Междувременно кметът на Калофер посочи, че ще обжалва глобите, които му бяха наложени заради Мъжкото хоро на Богоявление.
 
"Взех това решение след като ми се обадиха много адвокати и адвокатски кантори, които искат да бъдат упълномощени от мен, за да обжалват санкциите. Всеки от тях предлага услугите си безвъзмездно. Смятам това за безрезервна подкрепа на Леденото хоро в Тунджа" каза за KarlovoPress.com кметът.
 
На Румен Стоянов бяха съставени два акта – за 1000 лева от РЗИ – Пловдив за нарушаване на мерките срещу разпространение на коронавируса, и в размер на 500 лева от Районно управление на полицията за неизпълнение на разпореждане на полицията.
 
В същото време българи от цялата страна и от Европа продължават да настояват да дарят пари за глобата. Силна подкрепа получи призивът на Румен Стоянов към хората, които искат да му платят глобата, да дарят парите за филм, посветен на Христо Ботев.
 
На обявената банкова сметка към момента са събрани 2 000 лева от 30 дарители. Сумите варират от 5 до 200 лева. Продължават да се обаждат българи от цялата страна и от Лондон, от Нидерландия, Белгия. Семейство от Германия вече се е обърнало към наши сънародници да съберат определена сума и да подкрепят филма.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина