Музеите на Левски и Ботев в Карловско отварят врати в понеделник

Автор: Plovdiv Now 6208
Музеите на Левски и Ботев в Карловско отварят врати в понеделник

Национален музей "Васил Левски" в карлово ще отвори врати за посетителиот 18 май - понеделник.

Национален музей „Христо Ботев“ ще приема посетители от тогава, с работното време за летния сезон: 8,30 ч. – 17,30 ч.

Това ще се случи при стриктно спазване на разпоредбите на министъра на здравеопазването, изискванията за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки.

Няма да се допуска струпване на много хора в едно пространство – закрито или открито. Ще има пропускателен режим, който да позволява до 10 посетители едновременно.

Беседи от екскурзоводи няма да бъдат изнасяни.

Няма да бъдат допускани в музея лица с прояви на видими симптоми на заболяване като треска, кашлица, затруднено дишане и отпадналост.

Ще се допускат само посетители с маски и след направена дезинфекция на ръцете на входа на музея.
Всички желаещи да посетят музея трябва да се съобразяват с тези изисквания в условията на обявената от Министерския съвет извънредна епидемична обстановка и с всички указания от служителите на място.

Историческият музей в Карлово вече е отворен за посещения от 13 май. Обектът ще работи с обичайното си от преди извърнедното положение работно време. То е от понеделник до неделя, от 8,00 до 12,00 часа и от 13,00 до 17,00 часа.

От 14 май Исторически музей-Клисура също възобнови достъпа на посетители в своите експозиции, при строго спазване на противоепидемични мерки и социална дистанция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина