Музеят на Левски пося родолюбие в сърцата на българчета в Германия

Автор: Plovdiv Now 6974
Музеят на Левски пося родолюбие в сърцата на българчета в Германия

Специалисти от Националния музей "Васил Левски" в Карлово гостуваха на две български училища в Германия - в градовете в Саарбрюкен и Кайзерслаутерн. визитата беше в навечерието и по повод Националния празник на България, 3 март.

там те проведоха специални занятия с различни класове и представиха пред децата живота на Васил Левски, неговата революционна дейност, героизма и стеремежа му към свобода. Уроците се превърнаха в емоционални срещи между сънародници в чужбина - с въпроси за миналото на България, разгорещени дискусии и накрая обещания за посещение на музея от децата през ваканциите, а от по-големите и за завръщане в родината.

"Благодарим на ръководителя на Българското училище "Васил Левски" в Саарбрюкен Евелина Аврамова-Ганева, председателя на екипа Антоний Ганев и всички родолюбиви учители за изключително топлото посрещане и най-вече за това, че почти 10 години те продължават да поддържат българския дух далеч от България - да учат децата на български език, да им представят българската история, традиции, празници", казват от Музея на Апостола в Карлово.

Източник: Национален музей "Васил Левски" - Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина