Мобилно приложение ще помага на туристите в Централен Балкан

Автор: Plovdiv Now 9911
Мобилно приложение ще помага на туристите в Централен Балкан

Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ разработва на мобилно приложение с информация за туристически маршрути, посетителски обекти и прилежащи видове и местообитания на територията на Парка. Приложението се създава в рамките на проект „Възстановяване и опазване на природни местообитания и видове в Национален парк "Централен Балкан”.

Когато туристът си избере маршрут, чрез приложението той ще получи информация за цвета на маркировката, дължината и степента на трудност, както и за защитените природните местообитания в Парка, през които преминава.

Потребителят ще може да определи местоположението си и разстоянието до най-близките хижи и обекти, както и ще му бъде предоставена информация за природни забележителности, кътове за отдих, интересни представители на растителния и животински свят в района.

За използване на мобилното приложение няма да бъде необходима интернет връзка и мобилно покритие. Приложението ще генерира SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство. Потребителите ще могат да се запознаят с обща информация за правилата за поведение в Парка, както и режимите и нормите, действащи на неговата територия. Предвижда се приложението да бъде на двуезично.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина