Мобилен пункт събира опасни отпадъци в Калояновско

Автор: Plovdiv Now 1853
Мобилен пункт събира опасни отпадъци в Калояновско

Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци ще посети населени места в община Калояново през следващата седмица. 

Акцията е на общините Калояново и Съединение, които организират Система за разделно събиране и последващо третиране на опасните отпадъци от домакинствата – безплатно за жителите.

Жителите ще имат възможност да сеосвободят от основните групи опасни отпадъци от домовете си - живачни термометри и ампули, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

В Калояново мобилният пунк ще бъде на 20 ноември, от 09,00 до 12,00 часа, на площад Възраждане №6, пред кметството

На същата дата, но от 13,00 до 16,30 часа пунктът ще бъде в село Житница, пред кметството.

На 21 ноември, от 09,00 до 11,00 часа пунктът ще дойде в село Дълго поле, улица 16-та, пред кметството, а  от 11,30 до 13,30 часа - в  село Ръжево Конаре, улица 32-ра, отново пред кметството.

На същата дата, но от 14,30 до 16,30 часа ще бъде посетено и село Долна махла, улица 1-ва, пред кметството.

"Ако във вашата аптечка има стар живачен термометър и по невнимание го счупите, възможно най-бързо поръсете със сяра на прах мястото, внимателно съберете капчиците живак в стъклено шишенце и го затворете. Запомнете! Най-токсични са парите на живака. Периодично преглеждайте и отделяйте лекарствата, които са с изтекъл срок на годност. На техните опаковки няма поставени символи на опасност, но не употребявайте стари лекарства. Те са опасни за вашето здраве! Предайте ги в Мобилния събирателен пункт!", призовават организаторите на кампанията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина