Млади мъже от Карловско в ареста, единият хвърли дрога през терасата

Автор: Plovdiv Now 10682
Млади мъже от Карловско в ареста, единият хвърли дрога през терасата

Петима мъже са в ареста за притежание на наркотици. Престъпленията са извършени на територията на Пловдив и Карлово.

Двама мъже от село Ведраре са задържани при акция по линия наркоразпространение  от карловските криминалисти. Служителите на реда проверили жилище, обитавано от лицата и при последвало претърсване открили и иззели различни количества и видове високорискови вещества. За да прикрие престъпната си дейност, 27-годишен обитател на проверяваното жилище изхвърлил през терасата полиетиленово топче с бяло прахообразно вещество, наподобяващо амфетамин. При обиск в една от стаите били намерени 15,60 грама марихуана и амфетамин с тегло 0,395 грама.

В жилището се намирал и по-млад мъж, у когото били открити и иззети наркотични вещества, наподобяващи хашиш и амфетамин. При претърсване в стаята му са открити и гриндер, 8,82 грама амфетамин, 4,11 грама хашиш и марихуана с тегло 0,416 грама.  Първоначално мъжете са задържани за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на Пловдивската прокуратура и за 72 часа.

За притежание на наркотици в ареста на Второ и Трето РУ в Пловдив са задържани трима мъже, а под надзора на Прокуратурата са започнати бързи производства. Задържан е бил 33-годишен криминално проявен и осъждан пловдивчанин. В дома му е бил открит амфетамин с тегло 0,130 грама.  

Автопатрул на Трето РУ е извършил проверка на 32-годишно лице, спряно при обход на територията на квартал Гагарин. При личен обиск от мъжа била иззета синтетична дрога -  0,342 грама пинака.  При последвала проверка на друга улица в обслужвания район – „Подофицер Георги Котов“, униформени от Трето РУ извършили обиск и открили наркотици и у 21-годишен младеж. От лицето е иззета марихуана на глави с тегло 6,916 грама.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина