Младежите от Карлово, които зарадваха десетки хора, на свой ред получиха подарък

Автор: Plovdiv Now 4130
Младежите от Карлово, които зарадваха десетки хора, на свой ред получиха подарък

Паното с рози краси от съвсем отскоро Младежкия информационен център в Карлово. То е подарък от Ренета Стоянова - талантливия художник, творец и майстор-тъкач.

"Трогнати сме от този жест и се надяваме скоро да може да зарадваме всички наши посетители от страната и чужбина и да покажем красотата на българските занаяти... Очакваме групи от Европа и Египет и знаем, че всеки докоснал се до магията на българските розите остава завинаги запленен от нея...", написаха младежите във фейсбук.

Подаръкът е съвсем заслужен, след като младежите-доброволци зарадваха много хора в нужда от региона с внимание и хранителни пакети. Припомняме, че само през последната си кампания те посетиха над 20 самотноживеещи жени от Карлово, Баня и селата Войнягово, Климент, Каравелово и Богдан.

Фокусът на акцията беше да се окаже помощ на жени в периода на криза. Младежите посещаваха дамите и им носеха основни хранителни продукти, маски и дезинфектанти. Разговарят по теми като равнопоставеност на половете, домашно насилие, женски права и социално включване, както и за житейския опит изобщо.

Снимки: Младежки информационен център - Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина