Младежи от Карлово с поредна кампания за толерантност

Автор: Plovdiv Now 5098
Младежи от Карлово с поредна кампания за толерантност
Доброволците от Младежкия информационен център в Карлово осъществиха и последните кампании по проекта „RANSOM” в градовете Клисура и Хисар. Това стана на Деня за борба с насилието над жени - 25 ноември. 
 
Младежи, участници в проекта, раздаваха рози и цветя в различен цвят, символично показвайки, че хората са различни и трябва да ги приемаме такива, каквито са. С подобни кампании в Казанлък, Карлово и Сопот посланията за толерантност, приемане на различните и неробуване на стереотипи за красота, налагани от реклами, медии и поп-изпълнители достигнаха до цялата Розова долина.
 
Проблемът с насилието над жени е изключително сериозен в патриархалните общества като нашето, където все още силно битуват стереотипи за мястото на жените в обществото и семейството. Само по време на пандемията 17 жени в България загубиха живота си заради домашно насилие.
 
Неравнопоставеността на половете и заплащането често поставя жените в икономическа зависимост и те не смеят да напуснат насилника си. Насилието над жени се проявява в различни форми- психическо, физическо, сексуално не само вкъщи, но и на улицата и работното място. Ние ще продължим с обученията за младежи по темата, за да градим бъдещо общество на равни права и възможности.
 
Източник: Младежки информационен център - Карлово
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина