„Механизираният батальон в настъпление”, Карловската бригада тренира на полигон край Хасково

Автор: Plovdiv Now 11276
„Механизираният батальон в настъпление”, Карловската бригада тренира на полигон край Хасково

Учебен полигон „Корен” край Хасково ще стане арена на батальонното тактическо учение с бойна стрелба „МИРЕН СТРАЖ 19”, в който военните от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово ще бъдат основни действащи лица. Тренировките са планирани за периода от 8 до 10 октомври.

Тема на учението е „Механизираният батальон в настъпление”, като целта е повишаване на способностите на батальона за водене на настъпателни бойни действия, синхронизиране и интегриране на усилията с формированията за непосредствена артилерийска поддръжка, както и с формированията за логистична поддръжка.

Ще вземат участие военнослужещи от 3-ти механизиран батальон с командир подп. Пейчо Генов и допълнителен обучаем състав от самоходен артилерийски дивизион, батальон за защита на силите, батальон ISTAR, както и батальонът за логистично осигуряване.
Планирано е в полевото обучение да вземат участие около 800 души личен състав, над 150 единици въоръжение и бойна техника.

Предислоцирането до учебен полигон „Корен” ще се осъществи в рамките на няколко дни. „МИРЕН СТРАЖ 19” ще бъде предшествано от поддържащи и свързани с учението ротни тактически учения, батарейно тактическо учение със самоходна артилерийска батарея, тактико-специални учения с инженерна рота за бойна поддръжка и инженерна рота за хоризонтални конструкции, както и тактико – специално учение с ремонтна рота и комплексно занятие с разузнавателно формирование.

Планирано е в тактическото учение с бойна стрелба да вземат участие и формирования от Военновъздушните сили.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина