Медици от сухопътните войски на тридневен сбор в Карлово

Автор: Plovdiv Now 5390
Медици от сухопътните войски на тридневен сбор в Карлово

Медиците от Сухопътните войски на Република България се събраха във Военен клуб в Карлово на среща от 27 до 29 март на тема „Военномедицинската подготовка на личния състав от Сухопътните войски“. 

Сборът бе открит от Пламен Йорданов, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, който подчерта „важността на военномедицинската подготовка за придобиване на знания и умения, които в крайни ситуации могат да спасят човешки живот“.

Бригаден генерал Йорданов припомни, че благодарение на всеотдайни хора като българските медици на 10.03.2019 г. военнослужещ от 61 механизирана бригада спаси човешки живот в района на Карлово. Животоспасяващите знания военнослужещият е придобил по време на обучение за бойни санитари във Военномедицинска Академия – гр. София. Но курсът е само началото на нужната подготовка, а тези знания се поддържат на добро ниво от личния състав в медицинския пункт на 61 механизирана бригада.

Ръководител на тридневния сбор е доктор Людмил Цеков – лекар в Командване на Сухопътните войски, а участници са лекари, медицински сестри, фелдшери и санитарни инструктори от 15 формирования на Сухопътните войски. Лектори на сбора са представители на дирекция „Логистика“ и лекари от медицинските пунктове на формирования на Сухопътните войски.

Освен теоретическа чрез множество презентации сборът има и практическа насоченост, като чрез обучение на младши командири за провеждане на занятия по военно-медицинска подготовка се цели цялостно подобряване състоянието на военно-медицинската подготовка в Сухопътните войски.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина