Мая Манолова се срещна с розопроизводители в Карловско

Автор: Plovdiv Now 30721
Мая Манолова се срещна с розопроизводители в Карловско

Призовавам министъра на земеделието Десислава Танева да обяви каква ще е подкрепата от държавата за розопроизводителите сега, а не след края на кампанията по розобера. Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова по време на среща с розопроизводители от Карлово. Розопроизводителите са притеснени от ниските изкупни цени и нелоялна конкуренция в сивия сектор, пише karlovopress.com.

"На практика малките и средните розопроизводители ще работят на загуба, ако държавата не ги подкрепи. Нямаме никаква подкрепа за производството ни сега, когато ни е най-необходима", посочиха стопаните на розов цвят пред Манолова. Розопроизводителите не са наясно и каква ще бъде помощта от държавата за бранша, за да знаят ще могат ли да си покрият всички разходи. Те посочиха, че в момента розовия цвят се изкупува на цена между 1,20 лв. и 2,10 лв. на килограм, а за да покрият разходите си, цената трябва да е между 2,50 лв. и 3 лв. Според розопроизводителите държавата ще отпусне средства, с които ще могат да покрият само осигуровките на розоберачите.

"Розопроизводителите трябва да знаят какви средства ще получат сега, когато правят разходи, а не когато свърши розоберът", призова Манолова и посочи, че се обещават милиарди телевизионни левове за бизнеса и гражданите. Затова според нея е редно традиционният за България отрасъл да бъде подкрепен.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина