Лятната ваканция в Карловско започна с работилничка за красиви неща

Автор: Plovdiv Now 4829
Лятната ваканция в Карловско започна с работилничка за красиви неща

Лятната ваканция в Карловско започна с творческа работилничка за плъстене на вълна. Сдружение „Млади, активни, креативни“ даде рестарт на проекта "Арт мозайка - творим и се забавляваме заедно", финансиран от Фонда "13 Века България".

Специален гост в работилничката беше майсторката Деси Баракова. Тя показа на децата основни техники за работа с вълна и създаването на изключително красиви неща - от дребни ключодържатели, гривни, брошки до пана за стена, кукли, цветя.

В работилничката взеха участие деца от Куртово, Горни Домлян, Ведраре и Васил Левски и с нея се даде старт на лятната ваканция и подновяване на заниманията по проекта след изолацията.

Децата успяха да създадат красиви и цветни ключодържатели, гривни, ластички за коса и останаха много доволни, че успяват да се справят с тази сложна техника.

По покана на екипа на сдружение баба Пена Минчева от Горни Домлян, изненада децата и присъстващите родители, като се появи облечена с народна носия, хурка и вретено и показа на децата как се преде вълната на тънка нишка и как се тъче плат от нея. След това показа занаяти, отдавна забравени от съвременните поколения.

Събитието се проведе под стриктно спазване на противоепедимичните мерките за дезинфекция и събиране на хора на открито.
Сдружение „Млади, активни, креативни“ ще продължи да организира творчески работилнички за деца до края на месец август.

Източник: Сдружение „Млади, активни, креативни“

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина