Куче нападна и нахапа жена в Карловско

Автор: Plovdiv Now 22477
Куче нападна и нахапа жена в Карловско

Жена, която е служител в Специализираната болница за рехабилитация в курортното градче Баня, е била нападната от куче в неделя, научи GlasNews.bg. Същият ден пострадалата била на работа - първа смяна. Инцидентът се случил около 15:00, когато жената тръгнала да се прибира към вкъщи, но на алеята около Обществената баня, която се намира в близост до СБР, се появило агресивно куче, което се нахвърлило върху жената и я повалило на земята. Животното започнало да хапе жената по ръцете и краката. Служителката на СБР-Баня е пострадала сериозно.

Междувременно случайно минаващ човек по алеята става свидетел на инцидента. По думите му гледката е била неприятна - имало много кръв. Свидетелят, който е оказал помощ на жената, изявил желание да се обади на тел. 112, но пострадалата го помолила да не го прави - така и станало.

Пострадалата вече е подала жалба в Кметство Баня и Община Карлово.

Иначе дни преди да се случи този ужасяващ инцидент баненци алармираха в социалните мрежи за проблема с бездомните кучета в района на санаториума. В своя публикация Таня Докторова пише, че из улиците на Баня обикалят поне шест големи кучета и тормозят местни и туристи. Тя настоява кметството да вземе мерки, а ако това не се случи ще се наложи жителите на града да отнесат въпроса на по-високо ниво.

"Проблемът е належащ и за благото на всички нас той трябва да бъде разрешен възможно в най-кратък срок", се посочва още в публикацията на Докторова.

Кметът на Баня заяви, че това е пореден инцидент, свързан с нападение от бездомни кучета. По думите му животните биват изхвърлени от безотговорни хора.

"Когато аз или служител на кметството имаме сигнал за бездомно куче, сигнализираме съответния отдел в Общината откъдето изпращат екип, който прибира кучето, карат го във ветеринарна клиника - там се кастрира, обезпаразитява и маркира. Това позволява законът", споделя Стамен Гешев.

Бездомни песове на алеята до Обществената баня. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина