Кръвопреливането спасява живот! Приемни за дарители има в Карлово, Асеновград и Първомай

Автор: Plovdiv Now 8008
Кръвопреливането спасява живот! Приемни за дарители има в Карлово, Асеновград и Първомай

Всяка година милиони хора запазват живота си благодарение на преливането на кръв или отделни кръвни продукти – пострадали при катастрофи, бедствия и аварии; новородени и техните майки; пациенти, на които са им необходими медицински процедури и хирургически интервенции; хронично болни, чиито живот може да бъде поддържан само посредством редовно кръвопреливане.

Регионалният център за трансфузионна хематология в Пловдив работи 24 часа с непрекъснат режим на работа, но обслужва кръводарители всеки ден от 8.00 до 18.30 часа, а в почивните и празнични дни от 9.00 до 15.00 часа в сградата на бул. "България"№ 234 Б, на първия етаж.

Центърът има и подвижен екип ежедневно в УМБАЛ "Свети Георги" - Втора база от 9,00 до 15,00 часа. Всеки вторник и сряда на площад "Централен" до Централна поща от 9,00 до 15,00 часа се разполага мобилен кабинет за кръвонабиране.

Близки, роднини и приятели могат да дарят за лекуваните в пловдивски лечебни заведения пациенти и в МБАЛ - Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик, всеки ден в Отделенията по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница в съответния град.

За удобство на хората в Пловдивско може да се кръводарява и в:

- МБАЛ Карлово - всеки четвъртък от 8,30 до 12,30 часа;

- МБАЛ Асеновград - всяка втора и четвърта сряда на месеца от 8,30 до 12,30 часа;

- МБАЛ Първомай - всеки първи вторник на месеца от 8,30 до 12,30 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина