Кметът на Войнягово поискал парите за спортна площадка

Автор: Plovdiv Now 1326
Кметът на Войнягово поискал парите за спортна площадка

Кметът на карловското село Войнягово, който бе арестуван с подкуп от 150 лева, не е искал парите за лична облага. 25-годишният Тодор Танковски твърди, че обвиненията срещу него са скалъпени, за да бъде отстранен. „Тези пари нито са ми били за лична облага, нито пък ще забогатея или обеднея с тях. Не мисля, че за 150 лева ще си вкарвам някакъв такъв кошмар”, каза той пред Нова тв.

Кметът признава, че е поискал от въпросния търговец 150 лева, но отрича сумата да е била за подкуп. Парите били за спонсорство. Често се обръщал за помощ към бизнесмени, защото бюджетът на кметството недостигал, а въпросните пари щели да отидат за изграждането на спортна площадка.

„Тези средства трябваше да са предназначени за изграждането на успоредка и лост, спортни съоръжения, но и без тях пак ще ги направим”, каза Танковски. Той подчертава, че само веднъж е виждал търговеца, когото полицията разследва за незаконен добив на инертни материали от река Стряма.

„Съобщавали са ми за него, както и за въпросното отнемане на инертни материали, но само са ми казвали, че са го виждали. Не го познавам лично”, категоричен бе той. 

На въпрос дали е получил парите с уговорката да прикрива търговеца, кметът отговори: „На такава длъжност съм, на която не мога да участвам в такива сделки за прикриване на някой, защото не мисля, че е редно.” 

Още четете ТУК

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина