Кметът на Карлово присъства на тържествена сесия на общинския съвет в град Осио Сотто

Автор: Plovdiv Now 3914
Кметът на Карлово присъства на тържествена сесия на общинския съвет в град Осио Сотто
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на тържествена сесия на общинския съвет в побратимения на Карлово италиански град Осио Сотто, която се проведе на 25 юни. Поканата бе отправена от новоизбрания за втори пореден мандат кмет Корадо Куарти. След тържествената част на събитието и полагането на клетва от кмета и общинските съветници на италианския град, кметът на Карлово отправи своите пожелания за успешен мандат.

„Радвам се, че сътрудничеството между град Карлово и град Осио Сотто, датиращо от 2015 година, е толкова ползотворно. Програмата за културен обмен, която осъществяваме заедно всяка година е предназначена за ученици и даде възможност на десетки деца да открият един нов и интересен свят, да се запознаят с начина на живот, историческите забележителности, културните постижения и обичаите в нашите страни. Възползвам се от предоставената ми възможност, за да потвърдя искреното ни желание да развиваме и занапред дългогодишните приятелски отношения между Карлово и Осио Сото“, каза кметът на Община Карлово.
 
Д-р Кабаиванов връчи на Корадо Куарти плакет с герба на общината и натурално българско розово масло, символ на Розовата долина, на Карлово и България.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина