Кметът на Карлово за предстоящите празници: Да се помолим пред иконите в домовете си!

Автор: Plovdiv Now 7352
Кметът на Карлово за предстоящите празници: Да се помолим пред иконите в домовете си!

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отново излезе с призив към съгражданите си по повод предстоящите празници Цветница и Великден. Тази година е жизненоважно да не се допуска струпване на хора в и около храмовете, за да се сведе до нула рискът от разпространение на коронавирус. Апелът на кмета е съобразен с решенията, взети по време на срещата между Светия синод и министър-председателя Бойко Борисов.

Ето какво призовава д-р Кабаиванов:

Уважаеми жители на община Карлово,

Настъпват едни от най-големите християнски празници – Лазаровден и Цветница, които свързваме с посрещането на Иисус Христос в Йерусалим с палмови клонки, с тържеството на светлината и доброто. Християнската традиция повелява да окичим домовете си с осветени върбови клонки.

Днес, когато водим денонощна битка срещу пандемията от COVID–19, на Вход Господен /Цветница/ няма да бъдат раздавани върбови клонки. В навечерието на празниците настоятелно ви моля – спазвайте стриктно всички противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса, определени в заповедите на Министъра на здравеопазването и произтичащите от тях заповеди на Кмета на община Карлово.

Лазаровден и Цветница поставят началото на Великденските празници, които носят надежда. Нека тези светли дни ни направят по-смирени, по-добри и сърдечни. Да се помолим за благополучие пред иконите в домовете си и да не ни напуска вярата в по-добрия утрешен ден! Обръщам се към вас с искрени пожелания за здраве, късмет и сплотеност!

Бъдете благословени!

Д-р Емил Кабаиванов
Кмет на община Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина