Кметът на Карлово преди тържествената заря: Левски ни завеща свободна и силна България!

Автор: Plovdiv Now 9202
Кметът на Карлово преди тържествената заря: Левски ни завеща свободна и силна България!

„...Апостола беше не само идеолог и организатор на националната революция, но и политически лидер на своята епоха, архитект на Третата българска държава. И днес Васил Левски ни е толкова ценен и важен, защото, благодарение на него, ние си задаваме важните въпроси: какви са нашите цели, по-различни ли са от тези за свободна, силна, независима и справедлива България?.. Апостола ни Левски я завеща! Делото, което той ни остави, е българската национална идея.“, каза в обръщението си на тържествения митинг-заря на 18 юли кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Хиляди жители и гости на китния подбалкански град Карлово присътваха на тържеството по повод 182 години от рождението на най-великия българин. Сред официалните гости бяха народни представители, политически лидери, общински съветници, кметове на общини и населени места.

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, под чийто патронаж премина честването, прие почетния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада и произнесе официално слово: „Преди 182 години от Карлово се ражда живот, който стига до бесилото, а това бесило го превръща в безсмъртие... Левски обърна времето и изтръгна народа от летаргията. Заживя в паметта на поколенията като Апостола на свободата!”

Паметникът на великия българин бе отрупан с венци и цветя.
Честванията, посветени на 182 години от рождението на Васил Левски и празника на Карлово, завършиха с голяма заря.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина