Кметът на Карлово на 2 юни: Почитаме всички, които са посветили живота си, за да има днес свободна България!

Автор: Plovdiv Now 7764
Кметът на Карлово на 2 юни: Почитаме всички, които са посветили живота си, за да има днес свободна България!

 Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отправи емоционално обръщение към стотиците хора, присъствали на тържествения митинг-поклонение на 2 юни в Калофер:

"На 2 юни ние коленичим пред паметта на нашите предци, дали живота си за свободата на България. Почитаме всички, които са посветили живота си, за да има днес свободна България! На тази дата ние търсим и, надявам се, намираме нашите духовни водачи. Ето защо на 2 юни освен, че отдаваме почит на загиналите за свободата и независимостта на България, ние се прекланяме и пред един велик дух, пред един велик българин – Христо Ботев. Човекът, който въплъщава в себе си силата на българския дух и жаждата за свобода!.. Ботев е наш духовен кумир! Той е личност, която въплъщава въжделенията на поколения българи за свобода и независимост. Христо Ботев ще остане такъв и за поколенията!"
     
С вой на сирена и сведени глави стотиците, дошли в родния град на поета-революционер, почетоха паметта на героите, дали живота си за свободна България.

В навечерието на 2 юни в Калофер се състоя тържествена проверка - заря. Почетните роти от 61-ва Стрямска бригада прие нейният командир – бригаден генерал Деян Дешков, който в словото си припомни величавия подвиг на Ботев и неугасващата памет за революционера. В тържествения концерт участваха Представителният духов оркестър на Националната гвардейска част и група „Епизод”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина