Кметът на Калофер остава на поста си

Автор: Plovdiv Now 8271
Кметът на Калофер остава на поста си

Кметът на Калофер Румен Стоянов остава на поста си. Това решение е взела в петък ОИК Карлово, съобщава ПБ Новинар по информация на председателя на комисията Божидар Бакалов.

Общинската избирателна комисия не установява наличие за основание за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета във връзка с подадения по електронната поща сигнал. Той гласеше, че Стоянов не е имал право отново да заема кметския стол, тъй като според Закона той не може да бъде на това място, преди да е изминала година от датата, в която беше отстранен в предишия мандат заради конфликт на интереси.

Припомняме, че Румен Стоянов беше назначил зет си на работа в кметството и ОИК Карлово реши няколко месеца преди да изтече редишния мандат да го отстрани от кметския стол.

Сега ОИК Карлово препраща по компетентност случая на Комисията за противодействие на коруцията и незаконно придобитото имущество и заявява, че спорд ЗМСМА няма основание за отстраняването на кмета на Калофер. Предстои по казуса да се произнесе Антикорупционната комисия.

„За мен това решение на ОИК Карлово е справедливо, продължавам да работя както до сега в името на жителите на Калофер“, коментира кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина