Кметът на Калофер може да бъде отстранен

Автор: Plovdiv Now 4893
Кметът на Калофер може да бъде отстранен

Кметът на Калофер Румен Стоянов може да бъде отстранен от длъжността, която заема в момента. Причината е решение на Върховния административен съд, което не подлежи на обжалване и с което се установява конфликт на интереси от страна на градоначалника, съобщава karlovopress.

В решението на съда се посочва, че докато е заемал публична длъжност, Стоянов е назначил през 2016 година на работа в кметството братът на съпругата си като "Старши специалист финансови дейности".

Председателят на Общинската избирателна комисия в Карлово Ивелина Димовска се е запознала с решението на ВАС и предстои да бъде свикана комисия, която да вземе решение относно отстраняването на Стоянов. Рещението на комисията ще подлежи на обжалване. Димовска не се ангажира със срокове, в които ще бъде насрочено заседанието на ОИК Карлово.

Според юристи кметът на Калофер може да бъде отстранен от длъжност след решение на Общинската избирателна комисия, но по закон една година преди местни избори не може да се провеждат частични. Ако Стоянов бъде отстранен от длъжност, ще трябва да бъде назначен временно изпълняващ длъжността кмет на Калофер.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина