Кървав погром между две ромски фамилии в Розино вдигна полицията на крак СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 11028
Кървав погром между две ромски фамилии в Розино вдигна полицията на крак СНИМКИ

Напрежение в карловското село Розино дигна полицията на крак късно снощи. В ромската махала са патрулирали униформени, имало и бусове на жандармерията, съобщи karlovo.tv.

Местни разказват, че в късния следобед е станал кървав погром между две ромски фамилии в селото. Хора от Сребревите нахлули в две къщи на Искендеровите. Нападателите били с огнестрелно оръжие. Цялата покъщнина е унищожена.

Розинци разказаха, че полицаите са пристигнали малко след подаване на сигнала. Започнали са претърсване за оръжие и проверка на личните документи. Задържани са около 15 човека, а 5 са откарани в болница.

Около 17 .00 часа внезапно и без никаква причина двадесетина мъже от ромската фамилия Сребреви, които преди години пребиха до смърт бизнесмена Георги Рогачев, нахлули в две къщи на фамилията Искендерови. Нападателите били въоръжени с огнестрелно оръжие. В къщите били само жените и децата, както и Божко Искендеров, син на Тото – най-старшият от фамилията. Останалите мъже били на работа по полето. Един от Сребреви стрелял по млада жена, която само преди 20 дни била родила детенце. Ранени са и други от рода.Сред ранените е и Юлиан Пиронков от клана на Искендерови.

В махалата се бяха оформили няколко групи по 20 човека, които обсъждаха случилото се. В селото коментираха, че досега подобно нападение с огнестрелно оръжие не е имало.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина