Карловци са провокирани да излязат на пореден протест заради недоремонтиран път

Автор: Plovdiv Now 9785
Карловци са провокирани да излязат на пореден протест заради недоремонтиран път

Кметът на Карлово провокира гражданите да организират пореден протест.

В средата на изминалата година GlasNews.bg съобщи, че карловци подготвят голям протест срещу тежкото състояние на асфалтовата настилка в Южната индустриална зона. През месец юли Община Карлово изпрати прессъобщение до медиите, че Министерски съвет е одобрил финансиране за цялостен ремонт, но само на общинския участък от пътя в размер на около 2 млн. лева. Най-лошият участък, който е осеян с огромни дупки и е с дължина около 350 метра, се стопанисва от Агенция пътна инфраструктура.

Над 20 са фирмите в Южната индустриална зона, в която работят повече от 500 души. Единственият път, който води до мястото, е опасен и рисков, именно това провокира карловци да излезнат на протест, който се изразяваше в затварянето на главния път Карлово - Пловдив на разклона на ул. "Индустриална". Оттогава карловци се радват на половината асфалтирана улица. Другата половина не се знае кога ще бъде ремонтирана, а и от АПИ не дават отговор... поне засега.

Ето ги и фактите: И двете пресечки на главния път в Индустриална зона са в окаяно състояние, като за едната - път №361, е обещано на 11.08.2022 г., че в средата на септември същата година ще има изготвен отделен проект за ремонт. Поради водния ад, който сполетя някои от селата в Карловско, протестиращите не са потърсили отговорните лица, за да разберат докъде са стигнали с решението на проблема им.

Един от инициаторите на протеста съобщи в акаунта си във Фейбсук, че в края на декември месец са потърсили зам.-кмета на Община Карлово - Николай Цветков, с молба да организира среща с Емил Кабаиванов, за да обясняват какво са направили до момента, но все още отговор от тях няма.

"Явно за пореден път се докосваме до нехайството на властимащите", пише М.М.

И след неколкократни и безрезултатни уговорки с г-н Цветков, будните граждани решават да потърсят секретарката на кмета със същата молба за среща, но и от нея ни вест, ни кост.

"Такъв ни бил късметът", отбелязва още разочарованата от общинското нехайство.

М.М. добавя, че при асфалтирането на половината път, служителите от пътната фирма са си "забравиха" бутилките и обозначителните ленти. И още нещо - поставената маркировка е крива - това е видно и от снимките, споделени в социалната мрежа. За това ли плаща Община Карлово с държавните пари, отпуснати от Министерството на иновациите и растежа - за крива маркировка и сметище след асфалтиране?

"Отделен е въпросът, че Зоната никога не е почиствана от Община Карлово. Коритото на Стара река още не е почистено след обилните валежи миналата година. По дърветата се виждат битовите отпадъци. Тъй като не можем да се свържем с гореспоменатите господа, ще търсим отговорите от Областна администрация - Пловдив и Министерски съвет", добави още М.М., която добавя, че е подаден сигнал за замърсявате в Южна Индустриална зона и очаква решение на проблема.

Ад или Рай е в Южна индустриална зона в град Карлово? Кметът на Карлово провокира ли гражданите да организират пореден проест? Отговорите оставяме на Вас.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина