Карловци изхвърлят строителни отпадъци в битови контейнери, Общината чисти след тях

Автор: Plovdiv Now 11085
Карловци изхвърлят строителни отпадъци в битови контейнери, Общината чисти след тях
Забранено е изхвърлянето на отпадъци от строителството в битовите контейнери. Същото важи и за отпадъци, които биха довели до увреждане на самите съдове и сметоизвозващата техника, предупреждават от Община Карлово, която разчиства след недобросъвестните граждани.
 
Последният такъв случай е на улица „Веркович“. Санкциите по реда на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Карлово за физически лица започват от 100 лв. и стигат 5 000 лв., а за фирмите са между 700 лв. и 50 000 лв. 
 
В града са поставени 12 броя контейнери тип „лодка“ – 4 куб. м, в тях гражданите могат да изхвърлят строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата си, като еднократното количество не може да надвишава 1 куб. м. 
 
За населените места на територията на Община Карлово жителите могат да се обърнат към кмета на съответното населеното място, който ще посочи определените за целта площадки и съдове.
 
Когато се изхвърлят строителни отпадъци, повече от 1 куб. м, е необходимо срещу заплащане да се заяви контейнер тип „лодка“ - след предварителна заявка на тел.: 0885453183, или да се потърсят услугите на други специализирани фирми.
   
При установяване на нарушители и/или новообразувани нерегламентирани замърсявания, гражданите могат да сигнализират на телефони: 0335/54-688, GSM 089/ 340-61-52 и на на e-mail: [email protected]. Не са препоръчителни други начини.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина