Карловските военни се състезаваха с Калашници и гранати, ето победителите

Автор: Plovdiv Now 6013
Карловските военни се състезаваха с Калашници и гранати, ето победителите

Учебен център ,,Анево” стана арена на 12 и 13 юни на вътрешно състезание по военен трибой между военните формирования от състава на 61 механизирана бригада.

Надпреварата е по повод организирането и провеждането на държавни военни шампионати и първенства през 2019 г. Участие взеха отбори от всички батальони и дивизиони на бригадата. Отборите бяха от шест военнослужещи, от които един ръководител на отбора, трима мъже и две жени.

Дисциплините, в които се съревноваваха участниците бяха: стрелба с автомат „Калашников”, хвърляне на ръчна граната, крос 8000 м. за мъже и 4000 м. за жени.

В комплексното отборно класиране на почетното първо място е оборът на 1 механизиран батальон, на второ място се класира 2 механизиран батальон, а трети е отборът на щабен батальон.

В индивидуалното класиране при жените призовото място завоюва ефрейтор Таня Янкова Черкезова от 1 механизиран батальон, следвана от младши сержант Жанета Танева Георгиева от батальон ISTAR, а на трето място се класира редник Радост Атанасова Чипова от батальон за защита на силите.

При мъжете на първо място е редник Борислав Живков Русев от щабен батальон, на второ място редник Стоян Иванов Иванов от 2 механизиран батальон и на трето място редник Иван Ненов Ненов от 1 механизиран батальон. 

Командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков връчи грамоти на военнослужещите заели призовите места и поздрави всички участници в трибоя за показания спортен хъс и физическа натренираност.

Източник: 61 Стрямска механизирана бригада

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина