Карловските старейшини обсъждат проблемите на автобусния транспорт, решения все още няма

Автор: Plovdiv Now 5839
Карловските старейшини обсъждат проблемите на автобусния транспорт, решения все още няма

Карловските общински съветници обсъдиха на редовна сесия проблемите с обществения автобусен транспорт, които затрудняват жителите в последните месеци. Проблемите се свързват с прекратения от страна на „Магистрали“АД договор, и спрените автобуси по линия №4.

Припомняме, че от 1 февруари „Магистрали”АД спря да вози пътници до Калофер и Сопот. Тогава от Община Карлово информираха, че това е решение на фирмата, от което пострадала линиите Карлово-Калофер-Карлово, Карлово-Сопот-Карлово, както и вътрешноградска линия №1. За автобусна линия Карлово - Калофер – Карлово бе сключен временен договор с „Хеброс Бус” АД до финализиране на нова обществена поръчка.

По време на сесията заместник-кметът Антон Минев съобщи, че след като бъде направен обстоен анализ, ще бъдат наложени и съответните санкции на „Магистрали“АД, прекратила договора си година и половина по-рано.

Представители на превозвачите, на кметове на населени места на общинската администрация предстои да обсъдят реалната ситуация с пътникопотока, финансовата рентабилност на курсовете по направленията, разписанията и тогава ще бъдат направени съответните предложения за решаване на проблема с общинската транспортна схема.

Източник: karlovo.tv

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина