Карловският съд остави в ареста мъжете, свързани с нарколабораториите

Автор: Plovdiv Now 11989
Карловският съд остави в ареста мъжете, свързани с нарколабораториите

Двамата задържани във връзка с нарколабораторията в Клисура остават в ареста. Районният съд в Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ мъжете - единият 46-годишен, а другият на 39.

Срещу тях вече е повдигнато обвинение за това, че на 30 март 2021 г. са хванати да отглеждат растения от рода на конопа – канабис.

 За по-възрастният обвинението е, че е отглеждал 675 растения канабис в бивш мебелен завод в Клисура, а за по-младият – 47 растения канабис в помещение в пазарджишкото селоЗвъничево.

Припомняме, че двете нарколаборатории бяха разкрити от служители на полицията в Карлово, като действията по разследването са съгласувани с Районна прокуратура в Пловдив – Териториално отделение в Карлово. 

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства следва изводът, че всеки един от двамата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. Според съда при мярка, различна от задържане под стража за всеки от двамата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд в Пловдив, за което е насрочено открито заседание на 8 април.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина