Карловски спасители обучиха младежи от Червения кръст как се оказва помощ на пострадал в планината СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 9659
Карловски спасители обучиха младежи от Червения кръст как се оказва помощ на пострадал в планината СНИМКИ

Отрядът на Планинска Спасителна Служба (ПСС) град Карлово проведе вчера еднодневен курс, в който спасителите показаха на доброволци от Българския младежки Червен кръст (БМЧК) от Карлово как се оказва помощ на пострадал в планината.

Опитните спасители, заедно с младежите разиграха  демонстрация на счупен десен крак. Доброволката Габриела Иванова влезе убедително в роля. Спасителите посрещнаха ентусиазираните младежи, показаха им основни принципи в използването на екипировката и правилата за безопасност преди заедно да тръгнат по осигуреното предварително за обучението трасе,  преминаващо над Водопада Сучурум по еко пътеката.

„Демонстрацията беше много вълнуваща и искаме да изкажем огромната си благодарност към отряда, за отзивчивостта и търпението“, споделиха младежите от БМЧК Карлово.

Доброволците от БМЧК Карлово не за първи път участват в семинари и разнообразни обучения в подкрепа на своята дейност. Те са обучавани за първа долекарска помощ, социално-помощна дейност, здравна просвета, водноспасителна дейност и други.

Специален акцент в дейността на Български  младежки Червен кръст е активното им участие във фондонабирателните кампании, които младежите провеждат целогодишно в цялата страна.

Източник: БМЧК - Карлово

Подобни новини

неделчев

Дайте под ръководството на компетентните и оторизирани органи да възстановим трасето на екстрийм пътеката до Стария сучурум. Наскоро минах по него - пълна трагедия е. И ако може да се пусне линия за безопасно преминаване на същия водопад нагоре, На младини го минавахме без проблеми, но сега, ...

09:25, 13.05.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина