Карловски сержант защити възрастна жена, нападната от крадец

Автор: Plovdiv Now 6217
Карловски сержант защити възрастна жена, нападната от крадец

Военнослужещ от 61-ва Стрямска механицизирана бригада е показал смелост, съобразителност и човещина, като е предотвратил нападение над беззащитна жена. 

Карловската прокуратура е изпратила благодарствено писмо до бригадата заради постъпката на рейнджъра.

Припомняме, че през месец март тази година военнослужещ от Карлово спаси дете в буйните води на водопада „Сучурум”, а сега пък негов колега се излага на риск и защитава възрастна жена, като не допуска кражба на личните й вещи.

Старши сержант Цвятко Делков Делков на 9 август чува викове за помощ от беззащитната жена, която е нападната и са й откраднати лични вещи, документи и портфейл. Цвятко реагира незабавно, проявява чувство на съобразителност и адекватна реакция, преследва извършителя на кражбата, залавя го и го задържа до пристигането на органите на МВР.

"Ценностите, в които се възпитават военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада, винаги са надхвърляли границите на чисто бойната военна подготовка и са чертали перспективите на морално - етичните норми. За нас е чест и гордост, че нашите военнослужещи са доказвали и ще продължават да доказват, че Българската армия винаги ще бъде основен стълб в защита и подкрепа на българското общество", казват от ръководството на бригадата.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина