Карловски рейнджъри събраха пари за лечението на болната майка от Столетово

Автор: Plovdiv Now 6239
Карловски рейнджъри събраха пари за лечението на болната майка от Столетово

Военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион с командир подполковник Димитър Коев на 61-ва Стрямска механизирана бригада подпомогнаха финансово лечението на Дора Орашъкова от карловското село Столетово, съобщава karlovo.tv.

Тя е със влошено здравословно състояние, което й пречи да се грижи пълноценно за своята 5-годишна дъщеря. Дора се нуждае от парична помощ в размер на 1600 лева за медицински изследвания, които не се поемат от Здравната каса. Жената страда от неуточнена болест на хипофизата и невралгия на троичния нерв. При направен ренген е установено значително задебеляване на обвивките на двата очни нерва. Заболяването уврежда зрението и костния мозък.

Към събраните 1/3 от необходимите средства вече е прибавена и помощта от карловските военни. На 5 май те посещават кмета на селото Мирослав Колев и даряват сумата от 850 лева за подпомагане лечението на Дора.

Припомняме, че в платформата HelpKarma е стартирала дарителската кампания „В помощ на лечението за Дора“. Дарения се правят изцяло онлайн посредством банкова карта, PayPal или банков превод при гарантирана пълна прозрачност.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина