Карловски офицери повишиха уменията си на международно учение в Гърция

Автор: Plovdiv Now 4993
Карловски офицери повишиха уменията си на международно учение в Гърция

Офицери от 61-ва Стрямска механизирана бригада се включиха в международното учение „GORDIAN KNOT 2019” в Република Гърция. 

Единият от начините за повишаване подготовката на офицерите е участието им в подобни международни учения, което вдига нивото на формированията като цяло.

Учението в Гърция беше в периода от 26 юни до 05 юли, като офицерите от 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха в ежегодно компютърно подпомагано командно-щабно учение „GORDIAN KNOT 2019” на Корпуса за бързо разгръщане на НАТО в Солун.

Учението стартира с двудневна щабна тренировка, а същинската му част се проведе от 28 юни до 05 юли в полеви лагер „Асирос”.
Офицерите от бригадата участваха като клетка за отговор на 61 механизирана бригада, като същевременно осигуряваха и офицер за връзка в единния оперативен център на корпуса.

Последният ден е гости от висшата военна йерархия, които ще бъдат запознати с целите, организацията, начина на провеждане на учението, както и с развърнатите от корпуса в района на полевия лагер „Асирос” елементи, осигуряващи учението.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина