Вече седмица в карловския квартал Сушица има проблем с водоснабдяването. Това стана ясно в началото на редовното заседание на Общински съвет Карлово. Хората, които живеят в горната част на квартала са изпратили жалба до местния парламент, с която апелират за съдействие и решение на проблема, пише karlovopress.com.
 
"Вече години наред страдаме от безводие. В последно време със седмици. Многобройните ни оплаквания пред ВиК Карлово са без резултат. Дружеството знае за проблема, но не предприема никакви действия.Тяхното обяснение е свързано с продължителната суша и намаленото водозахранване на водоема. В долната част на квартала обаче водозахранването не спира, има постоянно налягане и водата се използва включително и за поливане на градини. От водопреносната мрежа се възползват и вили, които не са в регулация. В последните години населението на квартала се увеличи многократно", са апелирали в жалбата си местните хора. В нея са посочили, че до генералното решение на проблема трябва да се премине към воден режим, тъй като в последните дни дебнели кога ще дойде водата за 2-3 часа в малките часове през нощта, за да задоволят елементарни хигиенни нужди.
 
Групата общински съветници от БСП Карлово излезе с декларация в подкрепа на хората от Сушица и предложи на следващо заседание на Асоциацията на ВиК, общината да внесе предложение за проект захранващ водопровод и подмяна на водопреносната мрежа на квартала.