Карловски деца завоюваха награди заради таланта си

Автор: Plovdiv Now 4464
Карловски деца завоюваха награди заради таланта си

Националният конкурс „Песенна палитра“ събра в Карлово близо 130 талантливи изпълнители от всички краища на страната. Тази година беше петото, юбилейно издание на конкурса, което постави началото на честванията, свързани със 182 години от рождението на Апостола на свободата.

 

Карловско дете, възпитаник на школата към читалище "Васил Левски", се представи блестящо и заслужено си спечели награда. Това е Анжелина Манолова, участник в първа възрастова група, която завоюва трето място, като изпълни песните „Пепеляшка” и „Старата кукла”.

Завърши и второто издание на Националния фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ Банско 2019. Той даде сцена за изява на пазителите на българското народно творчество в лицето на самодейци, занаятчии и производители на традиционни български стоки от цялата страна.

Само за две години, организаторите - Община Банско, Фен Фолк ТВ, с подкрепата на националния център на ЮНЕСКО - София, успяха в стремежа си фестивалът да се превърне в един от най-значимите фолклорни конкурси с национален обхват. Фестивалът „Фолклорна магия” тази година събра в Банско над 300 танцови ансамбли, фолклорни и самодейни състави и индивидуални изпълнители от цяла България, а общият брой на участниците бе 2000.

Във фестивала взе участие и Йоана Попова от детска фолклорна формация „Розова долина” при читалище „Васил Левски-1861г.”в  Карлово. Йоана се състезава в първа възрастова група. Изпълнението на песните „Рипни, Калинке” и „Легнала Света Неделя” донесе втора награда за Йоана.

Източник: НЧ "Васил Левски - 1861г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина