Карловската бригада стана на 27 години, генералът с приветствие към военнослужещите

Автор: Plovdiv Now 13845
Карловската бригада стана на 27 години, генералът с приветствие към военнослужещите

27 години навършва днес, 2 октомври, 61-ва Стрямска механизирана бригада и бригаден генерал Деян Дешков приветства подчинените си по повода.

61-ва Стрямска механизирана бригада е наследник на бойните традиции на 28-ми Стремски полк, 21-ви Средногорски полк и 11-та танкова бригада. Началото е поставено през 1903 година, когато Народното събрание приема нов закон за устройството на Въоръжените сили. На базата на него е издаден Указ № 84 от 29 декември 1903 г., подписан от княз Фердинанд, чрез който създаденият в Хасково Четвърти резервен полк – се преименува в Двадесет и осми пехотен стремски полк. На 18 май 1904 година той се дислоцира в Карлово и има състав около 3500 щата

Със заповед № 00400/2 октомври 1992 г. на Министъра на отбраната на Република България е формирано управление на 61-ва механизирана бригада и 1-ви механизиран батальон, дислоцирани в Карлово с военно пощенски номер 34750

Ето какво гласи приветствието на бригаден генерал Деян Дешков, публикувано в социалните мрежи:

"Имам удоволствието да Ви поздравя по случай 27-та годишнина от създаването на 61 Стрямска механизирана бригада.

27 години ние сме обединени от общи ценности, идеали и мечти. Рамо до рамо отстояваме и изпълняваме своите отговорности и задачи в условията на съвременните предизвикателства, трудности и лишения.

27 години ние не отстъпихме от заветите на нашите предци и достойно защитаваме войнския дълг!

27 години бригадата изгражда свои собствени традиции и собствена история.

Горд съм, че всички ние сме част от един колектив, за който защитата на суверенитета на нашата страна е основна мисия; колектив, който съхранява и уважава традициите си; колектив, който възпитава и изгражда – доблест, опит и професионализъм; колектив, в който моралните човешки ценности се съхраняват и развиват; колектив, за името на който всеки от нас допринася.

Вие бяхте на своя пост при предотвратяване на бедствия и аварии, подавахте ръка на нуждаещите се, защитавахте личността и достойнството на обикновения българин.

Благодаря Ви за куража, за професионалната отдаденост и будния войнски дух, за вярата и себеотрицанието, с които утвърждавате авторитета на 61 Стрямска механизирана бригада в очите на обществото!

Уверен съм, че заедно можем да постигнем всичко, че единството ни прави по-силни, а волята по-мотивирани и решителни!

Пожелавам на всички Вас и Вашите семейства здраве и дълголетие, светлина и мъдрост в мислите, надежда и успех в дните Ви!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КОМАНДИР НА 61 СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА

БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ ДЕЯН ДЕШКОВ"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина