Карловската бригада кани 78 млади хора да се влеят в редиците й

Автор: Plovdiv Now 37686
Карловската бригада кани 78 млади хора да се влеят в редиците й

61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, като част от Сухопътните войски, набира мотивирани младежи и девойки от цялата страна, които желаят да влязат във военната професия. Какво предлага на бъдещите военнослужещи Карловската бригада:

- Основно месечно възнаграждение около 920 лв. без трудов стаж; Допълнително възнаграждение за изпълнение на задължения извън установеното служебно време; Основен платен годишен отпуск в размер на 30 работни дни; Допълнителен платен годишен отпуск за всяка прослужена година; Специално обучение - водолазна и алпийска подготовка; стрелба с различини видове оръжия; управление на специална военна техника; езиково обучение и способности, които могат да се придобият единствено при нас; Възможност за кариерно развитие; Възможност за осигуряване на ведомствено жилище или изплащане на квартирни пари; Възможност за последващо обучение; Възможност за ползване на почивните бази на министерството на отбраната на преференциални цени; Възможност за използване на спортната база, която е оборудвана на високо ниво.

Условията към кандидатите са: средно или по-високо образование; към датата на приемане на военна служба, да не са по-възрастни от 40 години, а лицата отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили – не по-възрастни от 41 години, за упражнилите право на пенсия и 44 години за не упражнилите право на пенсия; да са годни за военна служба.

Други изисквания са да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията; да няма образувано срещу тях наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „Уволнение”; да покриват нормативите за физическа годност, определени с акт на министъра на отбраната; да са психологично пригодни.

За военно формирование 34750 в Карлово са обявени 78 войнишки длъжности за приемане на служба на лица, завършили граждански средни или висши учебни училища в страната и чужбина.

Крайният срок за подаване на документите е 4 септември 2020 година. Подборът се извършва по обективни критерии, според личните качества и постигнатите изпитни резултати.

Документите за кандидатстване се откриват на адрес https://61mbrkarlovo.alle.bg и на фейсбук страницата на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Подават се във военните окръжия по местоживеене. 

Допълнителна информация на телефони: 

0335 94590 /вътр. 33010, 33013, 33018

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина