Карловската бригада готова да помага в кризата, отмениха някои тактически учения

Автор: Plovdiv Now 16667
Карловската бригада готова да помага в кризата, отмениха някои тактически учения

При създалата се обстановка в страната, всички формирования на Сухопътните войски стриктно спазват указанията и разпоредбите на държавните институции и Националния кризисен щаб, без да прекъсват изпълнението на функционалните си задължения. Подготовката на войските винаги е била приоритет, не е и няма да бъде прекъсвана, съобщават от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Извънредното положение и разпространението на коронавируса наложи да бъдат прекратени само тези занятия, които изискват предислоциране на големи групи военнослужещи от различни гарнизони.

Част от взетите мерки, свързани с епидемиологичната обстановка, включват отмяната на ротните тактически учения на 1, 2 и 3 механизиран батальон и батальонното тактическо учение на 2 механизиран батальон от състава на каровската бригата, предвидени за провеждане през месец април на УП „Корен”.

Всички полеви занятия в пунктовете за постоянна дислокация на полигоните в районите – Карлово и Казанлък, продължават да се провеждат.

Всички формирования от Сухопътните войски провеждат целенасочена подготовка за поддържане и повишаване на готовността си за действия за оказване на подкрепа на МВР за защита на държавната граница и подпомагане на населението при кризи, бедствия и аварии.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина