„Карловойс“ вече има свой самостоятелен албум, представен с великолепен концерт

Автор: Plovdiv Now 11039
„Карловойс“ вече има свой самостоятелен албум, представен с великолепен концерт

Първи самостоятелен албум от 16 песни с гласовете на вокална група „Карловойс“ бе представена в препълнената зала на община Карлово на Деня на християнското семейство, предаде ПБ Новинар.

И това не е случайно, защото едно изключително даровито музикално семейство от диригенти, певци и автори на песни представи своя продукция в един прекрасен концерт, който завладя и омагьоса публиката. Хората в залата неспирно аплодираха семейство Илиеви и децата от вокалната група. Малките изпълнители по неповторим начин и с очарователна детска интерпретация изпяха песни, с които изпълниха душите и сърцата на присъстващите. Песни за Васил Левски, за Карлово, за България, български народни песни с нови аранжименти, направени от Йордан Илиев – диригент на военния духов оркестър към 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово и съпруг на Анита Илиева.

Анита Илиева е ръководител, основател и диригент на ВГ „Карловойс“ от 2014 г. Тя е автор на музиката на 12 от песните в албума. Аранжиментът на 8 от тях е на Йордан Илиев, който прави аранжимент и на 3 популярни народни песни. Песен за Апостола на Анита Илиева влиза в учебната програма по музика за 4 клас. В сборник „Нови детски песнички“ за деца от 2-7 години на издателство „Просвета“ за Детските градини – 3 от 15 песни са в репертоара на „Карловойс“. Първата песен, която пише Илиева е за Васил Левски – това е химна на Гимназията в Карлово. Тя е автор на 3 песни, посветени на Апостола. Автор е на химна на Детска градина „Зорница“ в града.

На концерта присъстваха всички автори на текстове, музика и аранжименти на песните, които вокалната група изпълнява, както и авторите на видеоклиповете, правени през годините. Сред гостите беше съпругата на композитора Борис Карадимчев, автор на музиката на „Градините на Карлово“ и карловецът Спас Протопопов, благодарение на който тази песен бе създадена.

Концертът уважиха народният представител Веска Ненчева, командирът на 61-ва Стрямска механизира бригада ген. Деян Дешков, началникът отдел „Образование и култура“ в община Карлово – Петя Найденова, представители на Ротари клуб – Карлово близки на децата, бизнесмени и много граждани.

Цветина Захарлиева от името на Ротари клуб Карлово връчи чек от 5 хил. лв. за децата от ВГ „Карловойс“ и сумата от 20 хил. лв. на Дани Илиева – солист на вокалната група, носител на много награда и първо място на тазгодишния фестивал „Бургас и морето“. Парите са дарени от Мартин Банков.

Албумът ще се разпространява безплатно, благодарение на подкрепата на Национален фонд „Култура“ за спечелен от „Карловойс“ проект.

ВГ „Карловойс“ е основана през 2014 г. към Военен клуб – Карлово. След 4 години работа децата изпълняват първите авторски песни. Досега групата и индивидуалните изпълнители са носители на 1500 награди. Годишно изнасят по 4 самостоятелни концерта. Групата има над 20 авторски песни и 20 клипа към тях.

В края на концерта на всички беше подарен диск и всеки отнесе песните на „Карловойс“ в дома си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина