Карлово представи култура и история на туристическо изложение

Автор: Plovdiv Now 5082
Карлово представи култура и история  на туристическо изложение
Карлово взе участие на Международното туристическо изложение "Културен туризъм", което се проведе миналата седмица във Велико Търново.
 
 
Градът за поредна година представи на борсата културните и природни забележителности, празниците на Розата и Лавандулата, както и  хотелите в региона. Най-голям интерес тази година посетителите на изложениието проявиха към Комплекс „Старинно Карлово“ и към Национален музей „Васил Левски“ – Карлово. 
 
На борсата присъстваха и двата общински музея – Исторически музей – Карлово и Исторически музей- Клисура, които представиха  наследството на региона и разказаха на посетителите за ценните си експозиции и изложби.
 
Престижният туристически форум беше открит от министъра на туризма Николина Ангелкова. В него участват десетки общини, туристически сдружения и културни институции. Присъстват посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Южноафриканската република. Под патронажа на министър Ангелкова  се проведе и българо-руска кръгла маса за ролята на регионите за развитието на туризма и перспективите на културния туризъм.
 
    

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина