Карлово почете достойно паметта на Левски

Автор: Plovdiv Now 7372
Карлово почете достойно паметта на Левски
Честванията за 184 години от рождението на Левски в родния му град Карлово започнаха вчера с отслужване на тържествена света литургия в храм „Свети Николай” и поклонение на гроба на майката на Апостола – Гина Кунчева.
 
От 10.30 часа на площад „Васил Левски” представителен взвод от батальон за логистично осигуряване на бригадата взе участие в тържествен ритуал по издигане знамената на Република България и Карлово и посрещане на участниците в националния туристически поход „По стъпките на Левски”.
 
Кулминацията на празничния ден беше тържественият митинг-заря, където участваха военнослужещи от 1 механизиран батальон, 3 механизиран батальон, щабен батальон, батальон за логистично осигуряване и зенитно-ракетен дивизион. Строят на представителните блокове от бригадата беше приет от Президента на Република България г-н Румен Радев. Командващ зарята бе подполковник Иван Петриев – командир на щабния батальон на 61 бригада.
 
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и г-н Румен Радев произнесоха слова за Левски, като пожелаха да бъдем единни и достойни наследници на Апостола.
 
Признателност към живота и делото на вдъхновителя на българското революционно движение с венци и цветя изразиха г-н Румен Радев – Президент на Република България, професор Велислав Минеков – министър на културата, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, генерал-майор Груди Ангелов – началник на военна академия „Г.С. Раковски”, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, народни представители, общински съветници, неправителствени и военно-патриотични организации и родолюбиви българи, походници, граждани и гости на град Карлово.
 
Ритуалът завърши с празнични илюминации в памет на Апостола на българската свобода.
Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина