Карлово отдаде почитта си към славянската писменост

Автор: Plovdiv Now 6608
Карлово отдаде почитта си към славянската писменост

24 май – Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура тържествено премина в Карлово. С издигане на националния флаг под звуците на българския химн започна честването.

В празничната програма участваха таланти от Средни училища „Васил Левски” и „Христо Проданов”, Основни училища „Св.Св. Кирил и Методий” и ”Райно Попович”, Фолклорна формация „Розова долина” Карлово с ръководител Мирослав Василев. Приветствие по повод деня на духовността произнесе директорът на Средно училище „Васил Левски” в Карлово – Мариана Манчева.

„24 май е Великден на духа, на Възкресението българско!.. Днес всички ние усещаме себе си като неделима част от българската цивилизация. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност!”, подчерта г-жа Манчева.

Събитието уважиха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-председателят на Общинския съвет Анастасия Чолакова, заместник-кметовете Стойо Карагенски и Данка Люртова, секретарят на общината Стефан Стефанов, общински съветници, бивши и настоящи учители, общественици, дейци на културата, много карловци.

Град Баня също чества своя празник на 24 май. Поздравление към хората и творческите състави от Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий” отправи кметът на общината д-р Кабаиванов. В приветствието си той подчерта непреходността на словото и делото, завещано ни от светците на славянската писменост, култура и духовност.

Заместник-кметът Антон Минев поздрави учителите, учениците и жителите на Розино с деня на устрема и напредъка, с пожелание да отстояваме нашите изконни ценности.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина