Карлово с цели четирима депутати, Асеновград с двама, Раковски с един

Автор: Plovdiv Now 74556
Карлово с цели четирима  депутати, Асеновград с двама, Раковски с един

Карлово ще има цели четирима представители в 45-тото Народно събрание. Всички са от четири различни листи в 17 МИР, като само единият от тях не е на 100% сигурен.  Окончателните резултати от изборите посочиха по три мандата от ГЕРБ и БСП в Пловдив област, двама от „Има такъв народ” и по един от ДПС, Демократична България и „Изправи се! Мутри вън!, пише trafficnews.bg.

За разлика от Пловдив град, в областта двама са пренаредили листите на своите партии и са излезели на избираемо място. Това са Младен Шишков от коалиция „ГЕРБ – СДС” и Енко Найденов от БСП.

Така от коалиция ГЕРБ – СДС в следващия парламент влиза Дани Каназирева, представителят на Раковски Младен Шишков и Данка Люртова от Карлово.

От БСП  ще има двама представители на Асеновград – водачът  Манол Генов и Енко Найденов, който бе чак на 11-то място в листата но отива трети с 2883 преференции. На косъм зад него остава  Светозар Славчев с 2746 преференции. На второ място остана депутатката Веска Ненчев от Карлово, която изкара най-много преференции в листата на социалистите  - 2977 души.  

„Има такъв народ” е трета в областта, като хората на Слави Трифонов ще вземат два мандата. Почти сигурно Тошко Йорданов ще влезе от Пловдив град. В парламента ще влязат бизнесмените от Джебел - Танер Тюркоглу, и от Карлово - Лъчезар Бъкарджиев.

Роденият в Търговище Рамадан Аталай е представителят на ДПС, а „Изправи се! Мутри вън!” лидерът на БНС – пловдивчанинът Румен Йончев.

Последният представител на Карлово е Велизар Шаламанов от „Демократична България”:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина