Карлово има своите първи млади дигитални лидери, предстои награждаването им

Автор: Plovdiv Now 4945
Карлово има своите първи млади дигитални лидери, предстои награждаването им

Успешно приключиха обученията и срещи с ученици, учители и родители по проекта "Млади дигитални лидери" в Карлово, финансиран от Google.org, съобщават от Младежкия информационен център. Предстои анализ на анкетите, направени сред ученици, учители и родители, за да се установи нивото на медийна грамотност и да се планират последващи обучения и проекти по темата.

Резултатите от проекта и анализът ще бъдат представени на заключителната среща на 20 септември под патронажа на еврокомисар Мария Габриел. На срещата ще бъдат отличени най-активните млади дигитални лидери. Те от своя страна ще присътват на финалната среща в Брюксел. Ще бъдат наградени и пилотните училища СУ "Васил Левски" , СУ "Христо Проданов" и ПГ "Генерал Владимир Заимов".

Заключителната среща е по повод Международния ден на мира - 21 септември и това е логично, защото голяма част от обучението по проекта е фокусирано именно към намаляване на агресията, онлайн тормоза и езика на омразата, както и към разчупване на стереотипи в обществото и медийното пространство, насаждащи поларизация в обществото. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина