Карловецът Стефан - обирджията с противогаз: Съжалявам, искам на свобода!

Автор: Ива Модова 34674
Карловецът Стефан - обирджията с противогаз: Съжалявам, искам на свобода!

Карловецът Стефан Видолов Арабаджиев се изправи пред Районен съд, за да решат магистратите дали ще остане в ареста или ще бъде освободен с по-лека мярка.  Той е обвинен в обира на бензиностанция "РИФ" в село Труд край Пловдив.

Прокуратурата в лицето на прокурор Милев настоява Арабаджиев да остане за постоянно в ареста. Обирджията сам е признал за грабежа пред органите на реда. Той е бил разпознат от управителя и служителя на бензиностанцията.

Стефан е реабилитиран, но по думите на прокурора той е лежал в затвора отново заради посегателства.

"Деянието е с висока степен на обществена опасност. Той е използвал оръжие и е заплашвал служителите. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което закона предвижда от 3 до 10 години затвор. Налице са всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка", заяви прокурор Милев.

По думите му Стефан е обмислил добре обира, както и начина за прикриване на следите си. Същият е опитал да изхвърли противогаза и оръжието.

От думите на свидетели, колеги на Стефан, същият хвърлил противогаза и оръжието в пещ, която развивала температура над 1300 градуса и всичко се стопило.

На не такова мнение е адвокатът на Арабаджиев. Защитникът заяви, че няма данни клиентът му да се укрие. Като смекчаващи вината обстоятелства, той изтъкна факта, че Арабаджиев е направил признание и е изказал съжаление.

"Не считам, че трябва да се взима предвид наказания, станали факт преди 10 години. Клиентът ми е работещ, има постоянен адрес и се грижи за баща си", заяви адвокатът.

„Съжалявам. Искам да бъда на свобода. Не съм се укривал“, пък заяви Арабаджиев.

Адвокатът поиска по-лека мярка парична гаранция или подписка.

Съдът обаче не уважи исканията на Стефан Арабаджиев. Магистратите постановиха мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина